ОВО СУ НЕРАДНИ ДАНИ У СРПСКОЈ ТОКОМ ПРАЗНИКА :: Semberija INFO ::

 

ОВО СУ НЕРАДНИ ДАНИ У СРПСКОЈ ТОКОМ ПРАЗНИКА


- У Републици Српској 1, 2, 3, 9. и 10. јануара неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе, јавна предузећа и установе, одлучила је данас Влада Српске.

Из Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске саопштено је да се субота, недјеља и понедјељак, 1, 2. и 3. јануар , празнују за Нову годину, а 9. јануар је Дан Републике.

На Дан Републике Српске не раде републички органи и организације,органи јединица локалне самоуправе, привредна друштва, установе и друге организације као и лица која професионално обављају услужно-предузетничке дјелатности.
У саопштењу се наводи да се у четвртак, 6. јануара , празнује Бадњи дан, а да се у петак, 7. јануара обиљежава православни Божић.

У ове дане вјерници православне вјероисповијести имају право на плаћени изостанак са радног мјеста.

Влада Републике Српске донијела је закључак да понедјељак, 10. јануар , и петак, 14. јануар , Нову годину по јулијанском календару, прогласи нерадним данима.

У те дане неће радити републички органи и организације, органи јединица локалне самоуправе јавна предузећа и установе. Руководиоци наведених органа су обавезни да у току календарске године организују рад због остваривања пуног годишњег фонда радних дана, наводи се у саопштењу.

Ова одлука донесена је на данашњој сједници Владе Српске поводом обиљежавања Дана Републике - 9. јануара.

(Независне)