МЕРЦЕДЕС "ЧАСТИ" 100.000 РАДНИКА СА ПО 6.000 ЕВРА :: Semberija INFO ::

 

МЕРЦЕДЕС "ЧАСТИ" 100.000 РАДНИКА СА ПО 6.000 ЕВРА


Даимлер и Мерцедес-Бенз прославиће добру пословну годину тако што ће запосленима у Њемачкој, који испуњавају услове за то, исплатити великодушан бонус.

Управни одбор и Раднички савјет њемачког произвођача аутомобила исплатиćе бонус за приближно 100.000 квалификованих запослених широм земље, изражавајући захвалност за њихов рад током године коју је ометала пандемија Цовид-19, али и недостатак чипова и застој у производњи.

Даимлер иначе још није објавио финансијске резултате за 2021. годину, али истиче да је она била изузетно успјешна, преноси Б92.

"Изванредан развој наше компаније је тимско достигнуће", рекла је Сабине Кохлеисен, чланица Управног одбора Даимлер АГ и Мерцедес-Бенз АГ, одговорна за људске ресурсе и директорка за радне односе.

"Жељела бих да се од свег срца захвалим свим колегама који су својом великом посвећеношћу доприњели овом остварењу. Пошто година на измаку није била лака, одушевљен сам што можемо да исплатимо нашим запосленима рекордан бонус за подјелу добити."

Даимлер често исплаcћује бонусе својим запосленима у Њемачкој, али та сума није била тако велика као ове године. Поређења ради, њемачки произвођач аутомобила је обезбиједио запосленима бонус за подјелу добити од 597 евра почетком 2020. и једнократни бонус до 500 евра.