ОПОЗИЦИОНАРИ ЗАРАТИЛИ ЗБОГ ПОРАЗА У ПРИЈЕДОРУ :: Semberija INFO ::

 

ОПОЗИЦИОНАРИ ЗАРАТИЛИ ЗБОГ ПОРАЗА У ПРИЈЕДОРУ


- Ко је крив за пораз опозиционог кандидата за градоначелника Приједора на пријевременим изборима који су били 12. децембра, питање је због којег букти вербални рат између неколико високорангираних чланова опозиционих странака, а оптужбе које једни другима шаљу на адресу постају све озбиљније.

Након што је Слободан Јавор, кандидат СНСД-а за првог човјека града на Сани, наслиједио фотељу страначког колеге Далибора Павловића, у опозицији су, најблаже речено, подијељена мишљења о томе зашто је њихова узданица Горан Предојевић (ДНС) доживио дебакл.

Прст у Предојевићевог партијског шефа Ненада Нешића уперила је Маја Драгојевић Стојић, предсједница Градског одбора СДС-а Приједор, изреволтирана што је лидер ДНС-а, како је нагласила, за пораз у Приједору окривио коалиционе партнере.

"Нешићу сам и раније рекла да што мање времена проводи у Приједору, јер тако расту шансе нашем кандидату др Горану Предојевићу. Народ не вјерује онима који су годинама били ослонац СНСД-у, не прихвата да такви људи доносе промјене", навела је Драгојевић Стојићева.

У изјави за "Независне новине", она истиче да јој није јасно зашто је означена као кривац за пораз опозиције у Приједору.

"Ово је ненормално, стварно ноћна мора. Народ у Приједору нема било какво мишљење ни о ДНС-у, ни о Нешићу.

Овдје су владали 16 година, од града су направили касабу. Око 40.000 људи је напустило град за вријеме те владавине. Ја сам моје родитеље једва наговорила да изађу на изборе", оштра је Драгојевић Стојићева.

Подржала ју је Јелена Тривић, потпредсједница ПДП-а, која сматра да је апсолутно неприхватљиво да Нешић пораз у Приједору приписује СДС-у и ПДП-у.

"Ненад Нешић је још мање позван да критикује најчеститијег међу свим опозиционим политичарима Небојшу Вукановића. О Ненаду Нешићу више немам никаквих недоумица, осим тога да ли он напада опозицију по налогу Милорада Додика, са којим телефонски врло љубазно ћаска или по налогу једног опозиционог политичара склоног манипулацијама", навела је Тривићева.

Нешић је претходно изјавио да је опозиционог посланика Небојшу Вукановића позвао на ТВ дуел, а након, како је навео, бројних оптужби Вукановића, који, како је навео лидер ДНС-а, темељи своју политику на лажима и клеветама.
Вукановић истиче да се испоставило да је био у свему у праву. Према ријечима Вукановића, Нешић је показао своје право лице.

"Упозоравао сам да је он неко ко наноси огромну штету опозицији. Ми идемо у политичку борбу чистих руку, нама не треба бројност, него честитост људи. То је човјек који је својим напуштањем власти и лицемјерним приближавањем опозицији нанио пуно штете, јер људи знају да он нема добре намјере", каже за "Независне новине" Вукановић, који је убијеђен да ће опозиција на изборе без Нешића.

Огласио се у петак и Нешић, који каже да не зна шта је од истина које је рекао и послао опозиционим колегама "наљутило Јелену Тривић да се и она придружи дисквалификацијама којима се до сада служио Небојша Вукановић".

"Уз сву одговорност ДНС-а коју преузимам, чињенице и бројеви кажу да у Приједору није било синергије и да смо ми добили наше гласове од прошле године, што је недовољно за побједу. Подсјетићу да бројеви јасно кажу да је опозициони кандидат у Добоју добио гласове ДНС-а, чија листа је била прва опозициона листа по резултату. То је математика и она је, сигуран сам, врло јасна професорки Економског факултета, госпођи Тривић", навео је Нешић.
"Врло је просто", додао је Нешић, "могу се окупити заједно сви који су против власти и побиједити је, а могу и калкулисати и на старе начине покушавати у више колона и "гдје, осим СДС-а и ПДП-а, не постоји нико".

"Видим да је госпођа Тривић поборник старог рецепта и мени је то у реду. Нека званично то кажу, да неће сарадњу са ДНС-ом, и ми ћемо се за промјене борити на начин у који вјерујемо. Треће , и пауци у њиховим канцеларијама знају да су сви напади на мене и ДНС претходних мјесеци плод тога да не могу да се споразумију о кандидатима за инокосне функције и да се због тога свађају. Мене у то не увлачите", одбрусио је Нешић.
 
(Независне)