ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА БРКОВИЋА: КИК-БОКСЕР ПАО НА ГРАНИЦИ У АУТОБУСУ ИЗ ДОРТМУНДА :: Semberija INFO ::

 

ДЕТАЉИ ХАПШЕЊА БРКОВИЋА: КИК-БОКСЕР ПАО НА ГРАНИЦИ У АУТОБУСУ ИЗ ДОРТМУНДА


- Лука Брковић, осумњичен у оквиру акције "Кодекс", за којим се трагало због сумње да се бавио неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога, ухапшен је на граничном прелазу Градишка.

Он је ухапшен, како "Независне новине" сазнају, у петак у 05.35 сати на граничном прелазу Градишка, на улазу у БиХ, а био је путник у аутобусу на линији Дортмунд - Неум.

"Извршеним граничним провјерама над држављанином БиХ Л.Б. утврђено је да су за наведеном особом расписане двије активне потраге и то: Окружни суд Бањалука, због кривичног дјела неовлаштена производња и промет опојним дрогама, с мјером поступка лишити слободе, као и од стране МУП-а Републике Српске ПУ Бањалука, због истог кривичног дјела, с мјером поступка лишити слободе. На основу наведених потрага, припадници граничне полиције Градишка су га лишили слободе и предали у даљу надлежност и поступање припадницима Интервентне јединице судске полиције Бањалука", потврдили су "Независним новинама" из Граничне полиције БиХ.

Он је у петак када је ухапшен смјештен у притворску јединицу Казнено-поправног завода (КПЗ) Бањалука јер му је раније, заједно са још седам ухапшених Бањалучана, одређен једномјесечни притвор.

Брковић је био недоступан органима гоњења од 6. децембра када је и реализована акција усмјерена на откривање криминалне групе која се бавила неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога

"Л.Б. лишено је слободе по основу рјешења Окружног суда у Бањалуци, којим је том лицу одређен притвор", рекли су "Независним новинама" из бањалучког Окружног суда.

Подсјећамо , раније су притворени Бањалучани: Милорад Вуковић звани Луис (42), Филип Бојић (28), Петар Марјановић (26), Владимир Зечић (22), Аљоша Марић (26), Саша Мирковић (26) и Горан Ђурица (42).

Сви осумњичени се терете да су починили кривично дјело неовлаштена производња и промет опојних дрога, односно да су око двије године диловали дрогу на подручју Бањалуке.

Брковић је, иначе, бивши шампион БиХ у кик боксу, а и раније је такође повезиван са дрогом, али је за медије својевремано причао да се пронашао у спорту и тако превазишао проблеме са њом.

У акцији "Кодекс" је, подсјећамо, пронађено 2,1 килограма марихуане и 260 грама кокаина, а ријеч је било о шестомјесечној заједничкој акцији Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Полицијске управе Бањалука.

Група се терети да су од почетка 2020. године до хапшења набављали и продавали кокаин и марихуану корисницима на подручју Бањалуке.

У оквиру акције су били извршени претреси на 14 локација на подручју Бањалуке, а осим наркотика пронађене су и двије мрвилице за дрогу, двије дигиталне ваге, више мобилних телефона.

Такође, пронађене су гумена палица, метална телескопска палица, службене лисице, шест ножева, панцирни прслук као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичног дјела.
Већина осумњичених су од раније познати полицији по кривичним дјелима.
 
(Независне)