ЧОВИЋ: МИР И СТАБИЛНОСТ СЕ МОРАЈУ ОЧУВАТИ ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ :: Semberija INFO ::

 

ЧОВИЋ: МИР И СТАБИЛНОСТ СЕ МОРАЈУ ОЧУВАТИ ПО СВАКУ ЦИЈЕНУ


- Предсједавајући Дома народа Парламетарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да су Оружане снаге БиХ прошле кроз једну од најуспјешнијих реформи, али да се мора видјети каква им је позиција.

- Мир и стабилност се морају очувати по сваку цијену и европски пут се не може се добити без легитимних представника сва три народа и у ЕУ све више то разумију - рекао је Човић у Мостару гдје је организовао традиционални божићни пријем којем су, између осталих, присуствовали и званичници Српске.
Човић је истакао да жели у празничном времену послати поруке мира.

- Надам се да ћемо врло брзо имати прилику и сјести и разговарати о темама које су изашле из временског оквира који смо себи поставили. Времена нема на претек, али разумијевања за кључне ствари може бити. Рјешење није да нам долазе стране службе и плаћеници да нам држе ред, то морамо бити ми, без нашег договора и враћања повјерења тога нема - нагласио је Човић.

Додао је да је пропуштена изузетна прилика, али да је сигуран да ће се доћи до изборног закона којим ће се дефинисати легитимни представник конститутивних народа, те да ће се избори одржати.

(Глас Српске)