Шаровић: Не сврставамо се на страну политике власти која Републику Српску води у амбис :: Semberija INFO ::

 

Шаровић: Не сврставамо се на страну политике власти која Републику Српску води у амбис


Фото - БХРТ

Увијек и испред свега Српска демократска странка је на страни Републике Српске, а не сврставамо се једино на страну политике власти која Српску води у амбис, истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС, реагујући на изјаву Милорада Додика да се опозиција не сврстава на страну Републике Српске.

Шаровић је поручио да нико нема право дијелити народ по тој основи и да се опозиција од актуелне власти дубоко разликује у томе како треба да водимо Републику Српску и како видимо њену будућност.

Он је нагласио да је највеће подметање и најстрашнија подвала дијелити властити народ на добре и лоше, подобне и неподобне, истичући да је Република Српска заједничко добро свих који су је стварали.

„Подјела на власт и опозицију није утемељена на томе, ко је ‘већи патриота’, како то Додик покушава да подмеће јавности, већ на непремостивом јазу између погубне политике уништења РС од стране позиције и наше политике истинске бриге и њеног истинског очувања и просперитета. Дијели нас ваша политика амбиса у односу на једину нормалну политику напретка за коју се ми залажемо“, поручио је Шаровић Додику.

Он је истакао да начин на који Додик и СНСД воде Републику Српску неће донијети ништа добро.

„Напротив, водите нас у изолацију, економски суноврат и сиромаштво, као и у огроман ризик по њену будућност. Патриотизам је супротставити се томе и водити разумну политику која неће угрозити Дејтонски споразум и мир. То је једина исправна политика - она која је на страни очувања постојања Републике Српске“, казао је Шаровић.

Он је поновио да је СДС био и остао противник увођења санкција.

„Наш највећи непријатељ није Ескобар, он је небитан, нас дијеле наше политике. И зато не призивамо било какве санкције, било коме. То је наш принцип и став СДС одувијек. СДС-у нити опозицији не треба власт добијена на нечијим санкцијама, нити добијена на тенковима било каквих ознака, а тако се није понашао СНСД-е у итекако блиској прошлости“, подсјетио је Шаровић у саопштењу СДС-а.


БХРТ