Бореновић: Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском :: Semberija INFO ::

 

Бореновић: Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском


Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић, поводом Дана ослобођења Бањалуке у Првом свјетском рату, положио је данас вијенац на споменик жртвама Велеиздајничког процеса у Бањој Луци.
 
- Овај датум је један од најзначајнијих у историји нашег града. Жртва оних који су дали животе за слободу у Великом рату нису и не смију никада бити заборављене. Током протеклог вијека наш народ се увијек борио за слободу, бранио је, након много проливене крви и суза, мир је за нас увијек био тековина коју смо тежили очувати након болних ослободилачких ратова, рекао је Бореновић.
 
Он је истакао да је данашњи датум, 21. новембар, двоструко значајан у српској историји, јер је на данашњи дан прије 26 година, потписан и Општи оквирни споразум иза мир у БиХ, односно Дејтонски мировни споразум.
 
- Прије двадесетшест година, Република Српска, проглашена прије, а сачувана у одбрамбено-ослободилачком рату, добила је своју међународну верификацију. То је политички оквир према којем је Република Српска добила своје признање, елементе државности, којим су сачуване институције и који морамо максимално да чувамо. Свако вријеме носи своје изазове, а данас, двадесетшест година од потписивања споразума, основни циљ мора бити чување и борба против приватизације институција Српске, против криминала, корупције, непотизма, једноумља и борба за очување Дејтона. Свако ко се коцка Дејтоном, коцка се и Републиком Српском, а што се нас тиче, са коцкарима и опасним авантуристима је бесмислено разговарати, истакао је Бореновић.
 

Информативна служба ПДП-а