БАЊАЛУЧКОЈ ПИВАРИ ДОДИЈЕЉЕНА ПЛАКЕТА ЗА ОДГОВОРНОГ ПОРЕСКОГ ОБВЕЗНИКА :: Semberija INFO ::

 

БАЊАЛУЧКОЈ ПИВАРИ ДОДИЈЕЉЕНА ПЛАКЕТА ЗА ОДГОВОРНОГ ПОРЕСКОГ ОБВЕЗНИКА


Бањалука , 19. новембар 2021. године - У оквиру активности на изради Програма економских реформи Републике Српске 2022-2024 Унија удружења послодаваца РС у сарадњи са Владом Републике Српске и уз подршку ЕУ организовала је пословну конференцију “Изазови и будућност пословања”. У оквиру ове манифестације уручене су и плакете за компаније које се истичу као најбољи порески обавезници, тако да је Бањалучкој пивари уручена плакета за одговорног пореског обвезника.


“Драго нам је што Влада РС и Унија послодаваца препознају значај плаћања пореза и посебно значај домаћих фирми које су носилац економског развоја сваке земље. Протекле двије године су биле тешке, али и у условима пандемије и економских криза је веома битно да се порез уплаћује, јер обезбеђује нормално функционисање државе. Бањалучка пивара је, у протеклом периоду, успела да оствари бољи финансијски резултат него што је био 2019. године. Сачували смо радна места и плате, увели нове производе у асортиман, освежили дизајн Нектара и постали веома значајна пивара на великом тржишту Србије са растом извоза од 235 одсто у овој години,“ Изјавио је Илија Шетка, генерални директор Бањалучке пиваре.
 
Бањалучка пивара је једна од највећих прехрамбених компанија у РС. У жељи да своје пословање усмјери према жељама својих потрошача, у овој години је представљен и новог изгледа“Нектар” пива, као и популарних радлера - „Нектар лимуна“ и „Нектар грејпа“, као и ново свјетло пиво под називом “Бараба”. У овој компанији истичу да и у наредној години припремају да уведу новитете у пословање и тиме унаприједе свој рад.