СИПА преузела истрагу о убиству полицајаца у Сарајеву :: Semberija INFO ::

 

СИПА преузела истрагу о убиству полицајаца у Сарајеву


САРАЈЕВО - Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) наставља даљу истрагу у предмету који се односи на злочин од прије више од три године, када је група ауто-мафијаша током покушаја крађе голфа 6 убила сарајевске полицајце Адиса Шеховића (43) и Давора Вујиновића (46).

"Иако СИПА од самог убиства полицајаца МУП-а КС предузима радње у предмету, наредбом Тужилаштва Кантона Сарајево (КС) од 12. новембра наложено је СИПА да настави даље истражне активности у циљу откривања саизвршилаца убиства и прикупљања доказа", потврдили су данас из Тужилаштва КС.

Само дан раније из овог тужилаштва су навели да је, на њихов приједлог, Кантонални суд у Сарајеву одредио притвор Александру Мацану из Пала, осумњиченом за ово двоструко убиство.

Мацан је, међутим, у бјекству, а постоје и незваничне, непотврђене тврдње, према којима је он побјегао у Шпанију.

"На приједлог Кантоналног тужилаштва КС издата је и наредба за расписивање међународне потјернице за њим", навели су из овог тужилаштва.

Поједини сарајевски медији јуче су објавили да је СИПА преузела истрагу овог злочина након што је "пукло" на релацији МУП Кантон Сарајево - Тужилаштво КС.

Спекулише се и да су затегнути односи у овом предмету између кантоналне полиције и Тужилаштва кулминирали недавном конференцијом за медије комесара сарајевске полиције Нусрета Селимовића, који је открио неке детаље из истраге.

Услиједило је саопштење Тужилаштва, које је замолило све да се суздрже од откривања појединости с обзиром на то да је истрага у току.

Подсјетимо, прошле седмице је МУП КС доставио допуну извјештаја о особама за које се сумња да стоје иза овог злочина, као и њиховим помагачима, а према доступним сазнањима, ради се о Мацану и још најмање пет особа.

Од злочина, који је згрозио БиХ и регион, прошле су више од три године, а јавност се исто толико пита када ће хладнокрвни нападачи сјести на оптуженичку клупу.

Шеховић и Вујиновић су 26. октобра 2018. године у патроли затекли неколико особа које су покушале да украду возило у Гетеовој улици. Радили су оно што су најбоље знали: кренули су да зауставе лопове, а они су им узвратили ватром.

Изрешетани су из аутоматске пушке и остали су да леже на земљи, док су се убице одвезле у непознатом правцу.


Независне новине