МЈЕШТАНИ У ШОКУ ПОТРАГА ЗА ДЈЕЧАКОМ (6) ИЗ ЖЕПЧА НАСТАВЉА СЕ ДУЖ РИЈЕКЕ БОСНЕ :: Semberija INFO ::

 

МЈЕШТАНИ У ШОКУ ПОТРАГА ЗА ДЈЕЧАКОМ (6) ИЗ ЖЕПЧА НАСТАВЉА СЕ ДУЖ РИЈЕКЕ БОСНЕ


Foto: E.M./Klix/RAS Srbija
Потрага за шестогодишњим дјечаком који је јуче упао у набујали поток у мјесту Бегов Хан код Жепча, бит ће настављена данас низводно дуж корита ријеке Босне.

Јучерашња цјелодневна претрага корита набујалог потока, активности мјештана, али и других служби за спасавање није дала резултате који би смањили бол и трагедију која је погодила породицу дјечака, преноси Клиx.

Акција потраге биће настављена и данас, а током акције претраживаће се обале ријеке Босне низводно према Жепчу, као и потрага у чамцима на води.

У потрагу су јуче били укључени чланови Специјалне јединице Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, Кантонална и Федерална управа цивилне заштите, мјештани, СНИК Атом из Завидовића те ГСС Жепче. Иако је потрага од спасилачких екипа завршена предвече, чланови породице претраживали су терен до касно у ноћ, док се наставак акције уз подршку свих спасилачких служби очекује већ данас.

Бицикл пронађен недалеко од мјеста гдје је дјечак упао у набујали поток, у току опширна потрага
Приликом претраге обала ријеке Босне мјештани су детаљно прегледали обале до мјеста Желећа које је од Беговог Хана удаљено нешто више од осам километара.

Бегов Хан је у шоку након јучерашњег догађаја, а због тешког стања родитељи несрећног дјечака су задржани у зеничкој болници.

​Српска инфо