ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА И САВЕЗ УДРУЖЕЊА ПОТРОШАЧА ПОСТИГЛИ ДОГОВОР О ПРИМЈЕНИ ОДРЕДБИ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА :: Semberija INFO ::

 

ЕЛЕКТРОПРИВРЕДА И САВЕЗ УДРУЖЕЊА ПОТРОШАЧА ПОСТИГЛИ ДОГОВОР О ПРИМЈЕНИ ОДРЕДБИ ЗАКОНА О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА


Представници Електропривреде Републике Српске – Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом купаца у Републици Српској и Савезa удружења потрошача Републике Српске постигли су  договор на састанку у Требињу да се одређене одредбе Закона о заштити потрошача у Републици Српској примијене у Уговору о потпуном снабдијевању електричном енергијом за категорију домаћинства, с циљем унапређења услуге снабдијевања електричном енергијом и додатне заштите потрошача.

Сви уговори који су од 1. априла ове године  закључени између Дирекције за јавно снабдијевање електричном енергијом и купаца остају важећи.

Такође, договорено је да се ускоро формира заједничка Комисија за рјешавање приговора, жалби и захтјева потрошача, у чијем саставу ће бити представници Електропривреде и Савеза удружења потрошача, с циљем бољег остварења потрошачких права купаца.

Истовремено, Дирекција за јавно снабдијевање подсјећа купце на могућност запримања рачуна и електронским путем, чиме се купцимa омогућава једноставнија и бржа евиденција рачуна.

Дирекција још једном позива купце, који то до сада нису учинили, да потпишу Уговор о снабдијевању електричном енергијом и тако изврше своју законску обавезу.


​Електропривреда Републике Српске