РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОМАЋИН БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА У ВЕСЛАЊУ 2022. ГОДИНЕ :: Semberija INFO ::

 

РЕПУБЛИКА СРПСКА ДОМАЋИН БАЛКАНСКОГ ПРВЕНСТВА У ВЕСЛАЊУ 2022. ГОДИНЕ


Република Српска биће домаћин Балканског првенства у веслању, у Вишеграду од 9. до 11. септембра 2022. године, одлучено је на конгресу Балканске веслачке асоцијације (БРА) у Струги (Сјеверна Македонија) гдје је одржано овогодишње балканско такмичење у веслању. На конгресу у Струги за новог предсједника Балканске веслачке асоцијације једногласно је изабран господин Небојша Марковић, предсједник Веслачког савеза Босне и Херцеговине (ВСБиХ).

Предсједник Извршног одбора Веслачког савеза Републике Српске (ИОВСРС) Милан Трнинић потврдио је да ће крајем септембра бити одржана сједница ИОВСРС на којој ће бити изабран организациони одбор Балканског првенства у веслању - Вишеград 2022. Сједница ће бити одржана у просторијама Јавне установе "Воде Српске" која је један од покровитеља ВСРС и овог такмичења.

Извршни одбор Веслачког савеза Републике Српске чине предсједник Милан Трнинић (помоћник директора ЈУ "Воде Српске" Бијељина), и чланови Небојша Марковић (предсједник ВСБиХ и генерални секретар ВСРС), пуковник проф. др Ненад Степић (специјалиста реконструктивне и пластичне хирургије на ВМА у Београду), проф. др Небојша Илић (селектор репрезентације Турске у веслању), проф. др Зоран Јевтић (бивши државни секретар Министарства одбране Републике Србије) и Бошко Фуртула из Вишеграда.