ЧУБРИЛОВИЋ: МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ ДОСТОЈАН ТРОНА ЧАСНЕ МИТРОПОЛИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЧУБРИЛОВИЋ: МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ ДОСТОЈАН ТРОНА ЧАСНЕ МИТРОПОЛИЈЕ


Foto: Glas Srpske
– Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић је у честитки митрополиту црногорско-приморском Јоаникију истакао да је Српска православна црква и Митрополија црногорско-приморска добила архијереја достојног трона Светог Петра Цетињског и других пастира часне митрополије.

“Дубоко сам увјерен, високопреосвештени митрополите, да ћете као вјерни познавалац душе свога народа, зналачки користећи своје драгоцјене таленте и богато двадесетдвогодишње архијерејско искуство, бити кадри, мудри и вјешти да извидате ране на тијелу повјерене Вам митрополије, и да ћете је здраву, чисту, свијетлу и беспријекорну успјешно водити путем Христове љубави”, рекао је Чубриловић.

Он је, у своје и у име Народне скупштине, упутио честитку митрополиту црногорско-приморском Јоаникију поводом устоличења на трон под сводовима древног Цетињског манастира, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

“Са надом да ће Вам Свети Петар Цетињски и остали свети претходници молитвено бити на помоћи, срдачно Вас поздрављам и желим срећно и благословено предстојеће архипастирско дјело и свако добро од Господа! На многаја љета, високопреосвештени митрополите Јоаникије”, наглашава се у честитки.