ТУЗЛАНСКА БИЦИКЛИЈАДА У НЕДЈЕЉУ :: Semberija INFO ::

 

ТУЗЛАНСКА БИЦИКЛИЈАДА У НЕДЈЕЉУ


Бициклистички клуб „Тузла“ у сарадњи са партнерима и ове године организује „Тузланску бициклијаду“. У циљу популарисања рекреативног бициклизма и анимирања грађана у правцу подизања свијести о важности и значају вожње бицикла за здравље човјека, већ девет година у Тузли се организује  манифестација која окупља заљубљенике у бицикле, рекреацију, спорт и забаву.



Ово је најмасовнији догађај овог типа у Босни и Херцеговини па и шире, а одржаће се у недјељу 29. аугуста 2021. године на улицама Тузле. Пријаве почињу већ од 8 сати, а старт је предвиђен у 11:00х на паркингу Робне куће „Тузланка“. Трка ће се возити градским улицама у дужини од 12,3 километара. Прије званичног старта Бициклијаде одржаће се и „Дјечија бициклијада“.

„Тузланска бициклијада“ је рекреативни догађај који привлачи људе свих узраста. Чланови Бициклистичког клуба „БН цyцлинг теам“ и овај пут ће учествовати на Бициклијади. Прилика је то да представе чари бициклизма својим младим нараштајима, симпатизерима овог витешког спорта.

-Постоји велика жеља да организујемо једну овакву градску трку код нас у Бијељини. Ми у Семберији имамо све предуслове за чешће кориштење бицикала као алтернативног начина кретања а овакве манифестације служе управо за промоцију свих позитивних страна бициклизма“, рекао је за „Семберија ИНФО“ Драгиша Јовић потпредсједник БК „BN cycling team“.

Цјелодневно дружење уз промоцију здравог начина живота главни је циљ организатора који обећава врхунску цјелодневну забаву и богат наградни фонд за сретне учеснике. Организатори препоручују да сви учесници носе кациге, рукавице, имају исправна бицикла, те да дјеца имају пратњу родитеља - старатеља. Такође, организатори апелују на све учеснике да се придржавају актуелних мјера и препорука Кризног штаба Министарства здравства ТК, донесених у циљу спречавања ширења вируса ЦОВИД-9.

​Семберија инфо - И. Гутић