Несметано одвијање саобраћаја на већини путних праваца :: Semberija INFO ::

 

Несметано одвијање саобраћаја на већини путних праваца


БАЊАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) саобраћај се одвија несметано, а из Ауто-мото савеза Српске возачима савјетују максимално опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

Због радова на магистралном путу Бијељина-Шепак саобраћај се од 7.00 до 17.00 часова одвија успорено, наизмјеничним пропуштањем возила.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу Љубогошта-Пале због радова у тунелу "Каловита брда", као и на дијелу магистралног пута Котор Варош-Ободник због изградње мини-хидроелектране, гдје је постављена и привремена сигнализација.

На магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље, због бројних одрона и опасности од клизишта, путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута на локалитету мјеста Војковићи, у Улици 2. Сарајевске бригаде-Крупац /Улица Равногорска/, од 8.15 до 15.00 часова, буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања. Деминерски радови планирани су и на дионици магистралног пута Брод-Оџак /мјесто Клакар Доњи/.

Због деминерских радова на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, у мјесту Горњи Божинци, од 8.15 до 15.05 часова радним данима, буде повремених обустава саобраћаја, у
интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

Обустава неће бити викендом и у дане празника.

До 6. септембра на дионици граница ФБиХ/Српска Каруше-Добој-Шамац-гранични прелаз Рача кретаће се превоз вангабаритног терета, па је неопходна опрезна вожња и поштовање упутстава лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку број 238 на дијелу магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн.

На магистралном путу, на дионици Брод на Дрини-граница БиХ/Црне Горе /Шћепан Поље/, забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На дијелу регионалног пута Тедин Хан-граница Републике Српске/ФБиХ /Криж/ измијењен је режим одвијања саобраћаја због реконструкције пута, а на дионици Језеро-Шипово саобраћај ће бити повремено обустављан од 7.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

На регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, због активирања клизишта, саобраћај се одвија отежано, једном траком.

Због активираних клизишта, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на регионалном путу на дионици Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

На аутопуту А-1 због радова на дионици Сарајево сјевер-Подлугови саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова, смањеном брзином.

У току су радови у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија /дионици Симин Хан-Цапарде/, гдје саобраћај буде обустављан од 22.00 до 6.00 часова и преусмјераван на алтернативни правац преко Дубрава.

Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) од 20.00 до 5.00 часова саобраћа се једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Гранични прелази Габела-Габела Поље, Козарска Дубица-Хрватска Дубица, Вагањ-Били Бриг, Хаџин Поток-Боговоља, Орахов До-Слано и Дужи–Имотица у наредна три мјесеца отворени су као међународни гранични прелази.

​Срна / Глас Српске