Короном заражено још 78 људи :: Semberija INFO ::

 

Короном заражено још 78 људи


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, потврђена је код 78 особа, а Институту за јавно здравство РС није пријављен ниједан смртни случај.

Јуче су накнадно пријављена три смртна случаја која су се десила у претходних неколико дана, а сви преминули су из Шипова.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универтзитетској боилници у Фочи те у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети апостол Лука“ у Добоју током протеклог дана обављено је тестирање 356 лабораторијских узорака.

Највише новозаражених - 12 особа је из Бањалуке, девет из Бијељине, осам из Приједора, по пет из Билеће, Лакташа и Модриче, по четири из Гацка и Теслића, а по три из Добоја, Прњавора, Српца и Шамца. По двије из Брода, Вишеграда, Угљевика и Челинца и по једна из Дервенте, Источног Новог Сарајева, Лопара, Милића, Фоче и Шипова.

Ради се о 28 мушкарца и 50 жена, од којих је осам млађе, 56 средње и 14 старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 64.934 случаја вируса корона, а преминуле су укупно 3.822 особе.

До сада се опоравило 57.980 људи, а тестирано је укупно 294.505.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 96, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 50, а у осталим болницама 46. На респиратору је шест особа - четири у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, а двије  у осталим болницама.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 772 особа, а надзор је завршен код 194.025.

Глас Српске