Бањалука и Коњиц завијени у црно: За викенд угашена три живота :: Semberija INFO ::

 

Бањалука и Коњиц завијени у црно: За викенд угашена три живота


БАЊАЛУКА, КОЊИЦ - Бањалучанин Петар Штрбац (68) погинуо је када се преврнуо трактор који је возио, док су у превртању џипа у Коњицу погинули Адис Хајдук (48) и Хамед Ковачевић (57) из тог мјеста.

Како је  саопштено из Полицијске управе Бањалука, надлежној полицијској станици је у суботу око 14.20 пријављено да је П.Ш. у Горњим Борковићима, код Бањалуке, управљао радном машином марке ИМТ 533, која се преврнула. Штрбац је на лицу мјеста смртно страдао.

Како су казали из ове управе, увиђају, који је урадила бањалучка полиција, присуствовао је и дежурни мртвозорник. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Осим ове несреће, протекли викенд, тачније у недјељу, однио је још два живота, а Коњиц је завијен у црно након смти двојице мушкараца који су страдали на џипијади, када се преврнуо џип  којим су се возили на планини Зец. У џипијади је учествовало више теренеца, а једним је управљао Хајдук, док је Ковачевић био сувозач.

Возило је склизнуло с цесте те се преврнуло, а возач и сувозач су испали задобивши тешке повреде.

Случај је полицији пријављен око 16 часова, а двије повријеђене особе превезена су према селу Јасеник како би их преузела Хитна помоћ. Када их је у 16.50 екипа Хитне помоћи у мјесту Парсовићи преузла констатовано је да је Х.А. смртно страдао, а други повријеђени К.Х. (57) превезен је у болницу Коњиц, гдје је од задобивених повреда преминуо.

Независне новине