Стање на путевима: Повољни временски услови за вожњу :: Semberija INFO ::

 

Стање на путевима: Повољни временски услови за вожњу


БАЊАЛУКА- Повољни временски услови и несметано одвијање саобраћаја на већини путева карактеришу јутрос саобраћајну ситуацију, али се током дана очекује појачана фреквенција возила, па се савјетује опрезна вожња и избјегавање ризичних претицања, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Због радова у тунелима Чемерно (дионица Брод на Дрини-Врба), Чељиговићи (Лапишница-Љубогошта) и Стамболчић (Пале-Подграб) измијењен је режим саобраћаја.

Измјене су актуелне и на осталим путним правцима на којима се изводе радови: Котор Варош-Ободник, Дервента-Жировина, Клашнице-Горња Вијака, Добро Поље-Миљевина, Црна Ријека-Угар на граници са Федерацијом БиХ због радова у тунелу Угар, Руданка-Добој, у бањалучком насељу Рамићи на раскрсници путева Ивањска –Шарговац и Залужани-Драгочај, на подручју Власенице, те Бијељина-Угљевик у рејону Сувог Поља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

До измјена у одвијању саобраћаја долази и на регионалним путним правцима Стари Мајдан-Ламовита и Укрина-Горња Вијака, а на дионици Језеро-Шипово долазиће по повремених обустава у трајању до једног часа.

Дионицама Бањ Брдо-гранични прелаз Рача, Добој-Буковица Мала-гранични прелаз Брод, Станић Ријека-Каруше и Станић Ријека-Добој-Дервента-гранични прелаз Брод кретаће се превоз вангабаритног терета, па се возачима скреће пажња да возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ у тунелу Црнаја (Коњиц-Јабланица) током дана у функцији су обје траке. Од 20 до пет часова возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Због радова на мосту на дионици ауто-пута Сарајево сјевер-Подлугови, саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови се изводе у тунелу Чакловићи на путу Тузла-Калесија (дионица Симин Хан-Цапарде), гдје се саобраћај од 22 до шест часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Радови се изводе и на дионицама Сребреник-Орашје и Хутово-Столац.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих чекања.

​Срна / Глас Српске