Русија јасно поручила: Не играјте се :: Semberija INFO ::

 

Русија јасно поручила: Не играјте се


МОСКВА - Предсједник руске Државне думе Вјачеслав Володин изјавио је да свака провокација усмјерена ка једној нуклеарној држави изазива претњу за глобалну безбједност.

“Добро је да се инцидент са британским разарачем у Црном мору завршио без било какве посљедице. А посљедице би могле да буду застрашујуће. Свака провокација усмјерена ка једној нуклеарној држави прави пријетњу за глобалну безбједност планете”, написао је Володин на свом Телеграм налогу, пренио је “Спутњик”.

Он је такође рекао и да сада Европска унија покушава да ублажи то што је Велика Британија учинила што је једна врста изражавања “дуплих стандарда”.

“Било би исправно када би међународне организације попут ОЕБС-а, УН-а и ПССЕ да осуде тај инцидент и да позову на одговорност свих тих који су учествовали у организацији те авантуристичке радње”, додао је.

Подсјетимо, како је саопштило руско Министарство одбране, Црноморска флота Русије заједно са Пограничном службом ФСБ испалила је у сриједу три хица упозорења како би спречила британски разарач да наруши руску државну границу, преноси Б92.

Према наводима руског војног ресора, британски разарач је претходно добио упозорење да ćе бити употребљено наоружање уколико повриједи границе Руске Федерације, међутим, војни брод на то упозорење није реаговао.

​Срна / Глас Српске