БИЈЕЉИНА: У КОВИД БОЛНИЦИ СЕДАМ ПАЦИЈЕНАТА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: У КОВИД БОЛНИЦИ СЕДАМ ПАЦИЈЕНАТА


“Ситуација у Ковид болници је стабилна. Смањује се број пацијената на болничком лијечењу, као и број упућених пацијената, али клиничке слике су и даље веома тешке” изјавила је данас  инфектолог бијељинске болнице др Александра Радојчић. Она је навела да је тренутно на лијечењу у  Ковид болници седам (7) болесника, од којих су троје (3) на респираторима, а једно (1) на кисеоничној терапији. У протекла 24 сата обављен је један (1) пријем.



“Ако наставимо да се придржавамо прописаних мјера заштите против вируса корона и спроводимо вакцинацију, можемо да се надамо да епидемију држимо под контролом, односно, нећемо имати тешко обољелих који захтијевају
болничко лијечење. Међутим, ако се не будемо понашали дисциплиновано и не будемо провели вакцинацију како смо планирали, врло брзо можемо очекивати, можда чак и половином августа, пораст броја новообољелих”, рекла др Радојчић.

Она је навела да до повећања броја позитивних на вирус корона могу утицати и миграције становништва које се у већем обиму очекују током љета због годишњих одмора.

Према извјештају Института за јавно здравство Републике Српске, за протекла 24 сата у Српској је регистровано 13 новозаражених особа вирусом корона од којих је једна особа из Бијељине.

​ЈЗУ Свети Врачеви Бијељина