Грчка званично отвара границе за грађане БиХ, ево шта је потребно :: Semberija INFO ::

 

Грчка званично отвара границе за грађане БиХ, ево шта је потребно


САРАЈЕВО - Грчка од сутра званично отвара границу за држављане БиХ, потврдила је амбасадор БиХ у Грчкој Милица Ристовић Крстић.

Она је навела да је отварање граница најавио премијер Грчке Киријакос Мицотакис на састанку са српским чланом и предсједавајућим Предсједништва БиХ Милорадом Додиком.

"Након свакодневних напора и ангажмана запослених у нашој амбасади у Атини, надлежни органи су коначно донијели одлуку о отварању границе", објавила је Ристовић Крстић на друштвеним мрежама.

Она је подсјетила да се сваких седам дана ревидира листа земаља за улазак у Грчку, тако да сви који намјеравају на пут, прије поласка треба да провјере да ли је дошло до неких измјена.

Услови за улазак у Грчку су попуњен ПЛФ (травел.гов.гр), негативан ПЦР тест не старији од 72 часа или потврда о примљене двије дозе вакцине, при чему од пријема друге дозе мора проћи више од 14 дана или доказ о преболованом ковиду 19 прије више од два, а мање од девет мјесеци, што се доказује позитивним ПЦР или антигенским тестом од дана када је дијагностигикован ковид.

Потребни документи морају бити на грчком, енглеском, француском, њемачком, руском, италијанском или шпанском језику.

"Без обзира на посједовање ових доказа, путници приликом уласка у Грчку могу бити подвргнути тестирању на вирус корона", додала је амбасадор БиХ у Грчкој.

​Срна / Независне