Додик, Комшић и Џаферовић примили Кривокапића: Нема отворених питања :: Semberija INFO ::

 

Додик, Комшић и Џаферовић примили Кривокапића: Нема отворених питања


Фото - Фена

САРАЈЕВО- Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и друга два члана разговарали су данас са премијером Црне Горе Здравком Кривокапићем и сви су се сагласили о потреби да се конкретизују започети инфраструктурни и енергетски пројекти.


Додик, те чланови Предсједништва Шефик Џаферовић и Жељко Комшић разговарали су са Кривокапићем о унапређењу сарадње двије земље у областима економије и трговинске размјене, путне инфраструктуре, те областима енергетике, туризма, науке и културе.

"Саговорници су се сложили да је потребно конкретизовати започете инфраструктурне и енергетске пројекте, те повећати сарадњу у економској области и трговинској размјени", саопштено је из Предсједништва БиХ.

Поздрављено је потписивање докумената којима се омогућава боља контрола граница и олакшава проток роба и људи.

Током сусрета изражено је задовољство што је Кривокапић за прву посјету региону одабрао БиХ, што показује да су БиХ и Црна Гора посвећене унапређењу регионалне сарадње и добросусједских односа.

"Интерес за јачање регионалне сарадње и добросусједских односа је изражен и у процесу приступања ЕУ, те кроз регионалне иницијативе и међународне организације", наводи се у саопштењу.

На састанку је речено да између БиХ и Црне Горе нема отворених питања и да је потребно билатералну сарадњу подићи на највиши ниво, кроз размјену посјета на високом и највишем нивоу.

Разговарано је и о пандемији изазваној вирусом корона и о активностима које се проводе како би се ублажиле посљедице.

​Срна / Глас Српске