Вукановић пуштен на слободу :: Semberija INFO ::

 

Вукановић пуштен на слободу


ТРЕБИЊЕ -Посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Небојша Вукановић пуштен је на слободу након што га је јутрос привела требињска полиција.

Припадници Полицијске управе Требиње Вукановића су лишили слободе због нарушавања јавног реда и мира.

Вукановић је приведен око 10.30 часова  испред баште хотела „Платани“ у центру Требиња.  Припадници Полицијске управе Требиње су Вукановићу ставили лисице на руке, те га у полицијском возилу спровели у зграду Полицијске управе Требиње.

Из Полицијске управе Требиње саопштили су, наводећи иницијале, да је Вукановић од јутрос два пута пријављен због нарушавања јавног реда и мира.

- Прва пријава је евидентирана око седам часова када је Н.Ш. вријеђао Б.С., предсједника Окружног суда у Требињу. Друга пријава је евидентирана око 10.30 часова када пријављено да снима М.Б. и Б.С., предсједнике Основног и Окружног суда у Требињу, као и да галами на Тргу слободе у Требињу – реки су из полиције.

Додали су да је Вукановић одбио да поступи по полицијском наређењу током хапшења. О свему је обавијештено Окружно тушилаштво у Требињу.

Портал Српскаинфо наводи да је Вукановић приведен у Полицијску управу Требиње када је пришао столу гдје су сједили предсједници Основног и Окружног суда у Требињу Милан Босић и Бојан Стевић, након чега је почела жестока расправа.

Вукановић је све снимао својим мобилним телефоноm.

– Сав се град распао од криминала, све су уништили – рекао је Вукановић, између осталог, обраћајући се Босићу и Стевићу.

Полиција није одмах реаговала, пустила је Вукановића да каже шта има, али пазећи све вријеме на његово понашање, да би га на крају привели, наводи портал.

У тренутку провођења Вукановић је и даље наставио да снима цијелу ситуацију својим мобилним телефоном.

Вукановић је већ прозивао Босића и Стевића, оптужујући их често за криминал и корупцију.

Предсједник Окружног суда у Требињу Бојан Стевић рекао је за „Независне“ да је јутрос њега и Милана Босића, предсједника Основног суда у Требињу, Вукановић извријеђао због чега је дјеловала и полиција.

-Испред Палате правде у Требињу још јутрос рано док смо ја и колега окружни тужилац Жарко Милић били испред зграде сусрео нас је Небојша Вукановић и почео да вријеђа. Говорио нам је да смо корумпирани, да радимо онако како нам власт нареди, да на нас утиче мафија и да нас је одавно требало смијенити на шта смо ми ћутали. Тек када сам изашао на паузу са колегом предсједником Основног суда Миланом Босићем и свратио у башту хотела „Платани“ да попијемо кафу поново се ту нашао Небојша Вукановић упућујући нам такође непримјерене ријечи - рекао је Стевић.

Он каже да ово није први пут да Вукановић пресреће њега и његове колеге и добацује им непримјерене ријечи.

Петнаестак људи, међу којима и Мирко Шаровић, лидер СДС-а, се окупило испред зграде Полицијске управе Требиње тражећи састанак са начелником полиције, а у вези с хапшењем Вукановића.

Глас Српске