Преминуло шест људи, короном заражено још 19 :: Semberija INFO ::

 

Преминуло шест људи, короном заражено још 19


БАЊАЛУКА – Зараза вирусом корона у протекла 24 часа потврђена је код 19 људи у Српској, а Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева.

Преминуле су особе средње и старије животне доби од којих су двије из Приједора и по једна из Мркоњић Града, Бања Луке, Кнежева и Чајнича.

У Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у болницама „Свети Врачеви“ у Бијељини и „Свети апостол Лука“ у Добоју обављено је тестирање 290 лабораторијских узорака.

Међу новозараженима је  седам особа из Бањалуке, по три из Зворника и Мркоњић Града, двије из Лакташа и по једна из Бијељине, Језера, Прњавора и Челинца.

Ради се о девет мушкараца, 10 жена, од којих је седам особа средње и 12 особа старије животне доби.

До сада је у Републици Српској потврђено 63.774 случаја вируса корона, а преминуло је укупно 3.637 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 45.614 особа, а тестирано је укупно 271.864 особе.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 430, и то у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 161, а у осталим болницама 269. На респиратору је 40 особа (18 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 22 у осталим болницама).

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.434 особе, а надзор је завршен код 188.671 особе.

Глас Српске