Повољни услови за вожњу :: Semberija INFO ::

 

Повољни услови за вожњу


БАЊАЛУКА - Саобраћај се на већини путева у Републици Српској одвија несметано, а услови за вожњу су повољни, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, док је на путевима на којима се изводе санациони радови обавезно поштовање привремене саобраћајне сигнализације.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Успорено се вози на улазу у Добој из правца Руданке гдје се гради кружни ток, а због радова ће бити измијењен и режим саобраћаја на споју дионице магистралног пута Руданка-Добој и прилазног пута према петљи Руданка, на ауто-путу "9. јануар".

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком, као и на регионалном путу Чајниче-Миљено у мјесту Луке, гдје се активирало клизиште, па се саобраћај одвија отежено, једном траком.

Због реконструкције раскрснице магистралног пута, дионице Ивањска-Шарговац и локалног пута Залужани-Драгочај у насељу Рамићи измијењен је режим саобраћања, а возачи треба да возе опрезније и поштују привремено постављену саобраћајну сигнализацију.

У току је изградња кружне раскрснице на укрштању магистралних путева Милићи-Власеница-Хан Пијесак и Власеница-Тишча, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја, као и на магистралном путу, на дионици Каракај 2-Дрињача.

На дијелу магистралног пута Рача-Бијељина-Угљевик у току су радови на уређењу пута, па се одвијање саобраћаја изводи наизмјенично, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију, док ће због реконструкције регионалног пута, дионица Језеро-Шипово, саобраћај повремено бити обустављан од 07.00 до 17.00 часова, по потреби, у трајању до један час.

На регионалном путном правцу на дионици Старни Мајдан - Ламовита, због извођења радова, долазиће до измјене у одвијању саобраћаја, а у току су и радови на магистралном путу, дионица Клашнице један-Горња Вијака један, гдје долази до измјене у одвијању саобраћаја.

Возачи треба да поштују привремену сигнализацију и јер је због радова измијењен режим саобраћаја на магистралном путу Модрича један - Вукосавље /Јакеш/ - Подновље - Шешлије - Јоховац - Руданка - Добој - граница Републике Српске/ФБиХ /Каруше/.

Режим саобраћања измијењен је и због радова на реконструкцији регионалног пута, дионица Тедин Хан - граница Репулика Српска/ФБиХ /Криж/, као и на дионици Котор Варош - Ободник, гдје су у току радови на изградњи МХЕ.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина - Горња Вијака.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута. На прелазу Метаљка на путу Чајниче-Пљевља могућ је прелазак границе од 7.00 до 19.00 часова.

Из Ауто-мото савеза су подсјетили да је поводом Васкрса забрањен превоз експлозивних материја на подручју БиХ до вечерас у 24.00 часа.

Срна / Независне