Званичници Српске честитали Васкрс :: Semberija INFO ::

 

Званичници Српске честитали Васкрс


Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку поводом предстојећег Васкрса Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима и пожељела да највећи хришћански празник буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења.

"Поводом највећег хришћанског празника – Васкрса, упућујем Вам најискреније честитке. Привржени и вођени Христовим благословом, уз разумијевање и поштовање различитости, налазимо снагу да јачамо заједништво, пружамо подршку и искрено саосјећамо једни са другима", навела је Цвијановићева.

Она је пожељела да празник Христовог васкрсења, који симболизује побједу живота над смрћу, буде извор наде и вјере у превладавању животних искушења и недаћа данашњице, путоказ у боље сутра, а кључне хришћанске вриједности као што су љубав, солидарност и толеранција, да буду наше водиље.

"Уз најбоље жеље да наредне празничне дане проведете у добром здрављу, духовном миру и спокоју, дијелећи радост Васкрса са својим најближима, поздрављам Вас сверадосним поздравом: Христос воскресе - ваистину воскресе!", наведено је у честитки Цвијановићеве.

Вишковић: Христово васкрсење прославити у миру, здрављу, радости и благостању

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић пожелио је вјерницима Српске православне цркве (СПЦ) да у миру, здрављу, радости и благостању дочекају и прославе Христово Васкрсење.

Вишковић је честитку упутио Његовој светости патријарху српском Порфирију, свим архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву и цјелокупном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима у Српској.

"Поводом највећег хришћанског празника Васкрса, у име Владе Српске и своје, упућујем искрене честитке. Поздрављам Вас сверадосним васкршњим поздравом побједе живота над смрћу, добра над злом и свјетлости над тамом: Христос васкрсе - ваистину васкресе!", наведено је у Вишковићевој честитки.

Ђокић: Васкрс да окупи и пробуди наду

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, свештенству и свим вјерницима, са жељом да празник Христовог васкрснућа окупи све испод заједничког крова и у Божијој милости пробуди наду у нову, бољу и сигурнију заједничку будућност.

Ђокић је патријарху Порфирију пожелио да највећи православни празник прослави у здрављу и молитви за српски народ, који се и сада суочава са бројним препрекама.

"Свјесни да за све нас овај празник представља побједу живота над смрћу, наде над очајањем, вјером над искушењима, у Вас се уздамо да ћете духовни живот српског народа повести у најбољем правцу и помоћи нам да истрајемо у побједи свјетлости над тамом", навео је Ђокић.

 Он је пожелио да домове обасја свјетлост Христове љубави и да снаге за спас од свих недаћа. "У своје и у име Социјалистичке партије, желим вам срећан Васкрс. Христос васкрсе!", поручио је Ђокић.

Давидовић зажелио пуноћу радости пресвијетлог Васкрсења Христовог

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вјере Драган Давидовић честитао је празник над празницима – Васкрсење Господа Исуса Христа.

Давидовић је, поводом предстојећег празника Васкрса честитку упутио Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима Српске православне цркве, свештенству, монаштву, у Христу ђаконству и цјелокупном православном народу српском, као и свим другим православним вјерницима у Српској.

Он је честитку упутио у име Републичког секретаријата за вјере и у своје лично честитам.

"Желећи Вам мир, здравље и пуноћу доживљаја и радости пресвијетлог Васкрсења Христовог, поздрављам Вас најрадоснијим поздравом Христос воскресе - ваистину воскресе!", наведено је у честитки.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија честитао је Васкрс Његовој светости патријарху српском Порфирију, архијерејима, монаштву, свештенству и свим грађанима православне вјероисповијести, уз жеље да вјера у Христово васкрсење улије снагу да се преброде искушења у овим бременитим временима.

Тегелтија је истакао да васкрсење подсјећа на значај истрајности, стрпљења и снаге вјере у најтежим тренуцима, те улива наду да ће молитве за здравље, бољитак и мир бити услишене.

"Поводом празника Христовог васкрсења, Вама, архијерејима, монаштву, свештенству Српске православне цркве и свим грађанима православне вјероисповијести који празнују по јулијанском календару, упућујем искрене честитке са жељом да овај празник проведете у миру, здрављу и срећи. У ишчекивању највећег хришћанског празника, поздрављам вас традиционалним поздравом: Христос васкресе - Ваистину васкресе", навео је Тегелтија у честитки.

Српска православна црква у недјељу, 2. маја, обиљежава највећи хришћански празник Васкрс.

Срна / Глас Српске