СРБИЈА: ОД ПОНЕДЈЕЉКА ОТВАРАЊЕ ТРЖНИХ ЦЕНТАРА, ОД 19. АПРИЛА УЧЕНИЦИ У ШКОЛАМА :: Semberija INFO ::

 

СРБИЈА: ОД ПОНЕДЈЕЉКА ОТВАРАЊЕ ТРЖНИХ ЦЕНТАРА, ОД 19. АПРИЛА УЧЕНИЦИ У ШКОЛАМА


У Србији ће од понедјељка, 12. априла, бити допуштен рад тржних центара уколико се настави тенденција смањења заражених, а од 19. априла ученици ће се вратити у школе, одлучио је Кризни штаб Владе Србије за борбу против вируса корона.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је послије сједнице Кризног штаба да је вријеме да се онлајн настава сведе само на локалне процјене у жариштима, а да од 19. априла школе почну да функционишу по систему по којем су радиле прије тога.

Он је навео да би у тржним центрима могли да раде и угоститељски објекти који имају башту, док они у затвореном и даље неће моћи да раде.

- Све мјере, које се тичу превенције вируса корона - држање дистанце, ношење маске и дезинфекција остају на снази и морам рећи да нам је спас вакцинација - рекао је Тиодоровић на конференцији за новинаре у Палати Србија.
Он је поручио да је, ипак, једини ефикасан начин за сузбијање епидемије да буде што већи обухват вакцинисаних у што краћем времену.

- Ми смо можда и најбољи у Европи по броју вакцина које нудимо и по одзиву становника. Али, не зависи то само од нас, већ и од испорука. Надам се да ће се уговори испоштовати и да ћемо за месец и по до два да стигнемо до онога што зовемо колективни имунитет, са вакцинисаним и оним који су преболели - рекао је Тиодоровић.
 
(СРНА)