Још једно свјетско признање: Проинтер партнер године компаније ХПЕ :: Semberija INFO ::

 

Још једно свјетско признање: Проинтер партнер године компаније ХПЕ


Квалитетним рјешењима у области информационих технологија компанија Проинтер ИТСС константно ради на стварању модерног и напредног пословног окружења, освајајући глобалне технологије и прилагођавајући их локалним потребама. Управо то је препознато и у Hawlett Packard Enterprise, једној од водећих свјетских компанија за информатичку технологију која је баш Проинтеру додијелила статус партнера године. 

Међу 20-так акредитованих партнера, Проинтер је одабран због свих резултата које је компанија постигла упркос тешкој и изазовној години, кажу у ХПЕ. 

„Проинтер ИТСС као један од наших партнера у БиХ, остварио је одличан резултат и то нам је драго, али нам је још драже што је компанија са својим запосленима уложила много у едукацију и сертификацију свог кадра за најновије технологије и ИТ трендове. У току тог процеса, неколико запослених у компанији стекло је сертификат акредитовани експерт за рјешења” (АСЕ), што је потврда високог нивоа знања и искуства и гаранција пружања квалитетних услуга према крајњим корисницима“, каже Аднан Братановић, менаџер компаније ХПЕ за Босну и Херцеговину.

У Проинтеру истичу да је кључ свих успјеха квалитетан кадар и тим који може да одговори на све изазове. Зато не одустају од континуираног образовања и усавршавања запослених уз праћење нових трендова, јер је то сигурна инвестиција за будућност.

„Оно што Проинтер разликује од осталих је чињеница да радимо на великим пројектима са каквима се ни стручњаци у многим другим компанијама нису сусретали. Такође, увијек смо давали и дајемо шансу свима да код нас науче оно што на неком другом мјесту не би имали прилику. Захваљујући томе, нашим клијентима нудимо иновативна рјешења у области информационих технологија и са њима радимо на остваривању максималних пословних резултата”, каже Гордана Ковачевић, директорица Проинтера.  



Наглашава да о томе свједочи чињеница да су Проинтерова рјешења успјешно имплементирана у институцијама и водећим компанијама у БиХ. Један од таквих пројеката је имплементација Примера storage-а, првог такавог уређаја најновије генерације на нашем тржишту. Овај уређај је специфичан по много чему, али је најинтересантнији дио везан уз његову поузданост. ХПЕ Примера гарантује, чак и финансијски, 100 одсто доступност података у сваком тренутку. 

“Оваква услуга је могућа захваљујући вјештачкој интелигенцији и машинском учењу, што су особине које до сада нису биле присутне у овој класи и овом типу уређаја. Први такав уређај на територији БиХ, имплементирао је Проинтер ИТСС почетком прошле године”, истиче директорица ове компаније.  

Последње признање, наставак је успјешне сарадње коју је ХПЕ и претходних година потврђивао наградама, попут оне за иновативност. Квалитет Проинтера препознали су и признањима наградили и други глобални ИТ лидери, попут Microsofta-a и Check Pointa, којима је та компанија такође један од водећих партнера у БиХ.

Агенције