Постигнут договор о производњи 100 милиона доза спутњика в у Кини :: Semberija INFO ::

 

Постигнут договор о производњи 100 милиона доза спутњика в у Кини


МОСКВА - Руски фонд за директна улагања (РДИФ) саопштио је да је постигнут договор са кинеском фармацеутском компанијом “Топ риџ фарма” о годишњој производњи 100 милиона дозе вакцине против ковида 19 “спутњик ве” у Кини.

У саопштењу за медије наводи се да ће уговорене дозе вакцине бити довољне да се вакцинише 50 милиона људи.

Из Фонда истичу да је постигнут и споразум о сарадњи у вези са клиничким испитивањем и промовисањем руске вакцине у Кини.

“Компанија 'Топ риџ фарма' моћи ће да испоручи вакцине у континентални дио Кине, Хонг Конг, Макао и Тајван, у зависности од одобрења за употребу”, додаје се у саопштењу.

“Топ риџ фарма” је подружница једне од водећих кинеских фармацеутских компанија “Тибер радиола фармасјутикал холдинг”, подсјећа “Спутњик”.

Директор руског Фонда Кирил Дмитријев изјавио је да ће сарадња са компанијом “Тибет радиола” помоћи да се повећају производни капацитети “спутњика ве” у Кини, како би се омогућила неопходна количина вакцине и да би се помогло партнерима у земљи и свијету у борби против пандемије.

“Кина је један од већих центара производње 'спутњика ве' и спремни смо да проширимо сарадњу са локалним произвођачима како бисмо одговорили на повећану потражњу за руском вакцином, чија је ефикасност 91,6 одсто и која је једно од најбољих рјешења против вируса корона у свијету”, нагласио је Дмитријев.

Срна / Глас Српске