Вучић: За мање од месец дана почеће градња фабрике вакцина :: Semberija INFO ::

 

Вучић: За мање од месец дана почеће градња фабрике вакцина


БЕОГРАД/МАНАМА - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је најзначајнији исход његове посјете Уједињеним Арапским Емиратима и Бахреину договор у вези са изградњом фабрике “Синофарм” вакцина у Србији, што је, како је оцијенио, створити нормалну шансу за будућност Србије.

Вучић је истакао да је значај фабрике вакцина већи него наоружање, те да је она важнија него авиони-ловци.

“Централни стуб у троножцу је економија, али здравство је ту најважније”, оцијенио је Вучић.

Он је најавио да ће за мање од мјесец дана почети да се гради фабрика вакцина.

“Већ имамо у понуди пет плацева - један на Панчевачком путу, други на ауто-путу ка аеродрому, а један ка Лазаревцу”, рекао је Вучић за РТВ “Пинк”. 

Вакцинисаћу се у четвртак или петак у Мерошини или Загубици

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је вечерас да ће се вакцинисати у четвртак или петак у Мерошини или Жагубици.

“Пошто сам рекао да ћу да будем са својим народом, ја ћу у четвртак или петак у Мерошину или Жагубицу и примићу баш кинеску вакцину”, рекао је Вучић за Пинк.

Додао је да ће онда и он морати да извадим антитијела да би могао да докажем уколико жели да путује.

“До тада ја не могу да идем у Брисел. Немате појима колико ми је жао и тешко због тога, ужасно”, додао је Вучић коментаришући вијест да би ЕУ могла да донесе одлуку да признаје само оне вакцине које су они одобрили, а да не признају кинеску.

Казао је да се тако радило о приступу по коме се “стављају заставе испред вакцина” и да неко прима вакцину или на основу тога да ли му се застава нечије земље свиђа или не.

Танјуг / Глас Српске