ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДЕ БОКСЕРЕ УСКОРО У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ! :: Semberija INFO ::

 

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО ЗА МЛАДЕ БОКСЕРЕ УСКОРО У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ!


Европска боксерска конфедерација (ЕУБЦ) указала је повјерење Босни и Херцеговини и додијелила јој домаћинство Европског првенства за школарце ове године.

Босна и Херцеговина ће тако, први пут након 2001. године , бити у прилици да организује једно велико такмичење у боксу, а домаћин ће бити Источно Сарајево у тек изграђеној дворани у Источном Сарајеву.

Европска боксерска конфедерација календаром такмичења за 2021. годину додјелила је Боксерском савезу Босне и Херцеговине организацију Европског првенства за узраст школараца до 15 година. Носилац организације је Боксерски савез Републике Српске. Ово ће у свијету домаћег бокса бити највећи спортски догађај који ће се у 2021. години одржати у Босни и Херцеговини.

Првенство ће се одржати од 10. до 21. августа 2021. године у Источном Сарајеву у прелијепој спортској дворани која ће у том периоду имати и званично отворење.

-Боксерски савез Републике Српске је већ два пута учествовао у процесу избора организатора Европског првенства сличног формата. Захваљујући доброј организацији и лобирању код пријатеља бокса у европским савезима БС БиХ је успио добити прилику да организује Европски шампионат за младе боксере и то у конкуренцији са једном спортском велесилом каква је Турска. Велику захвалност дугујемо нашим пријатељима, члановима УО ЕУБЦ, предсједнику Хрватског боксерског савеза Боно Бошњаку, некада боксеру Радника из Бијељине и Ненаду Боровчанину, предсједнику Боксерског савеза Србије са којима имамо изузетну сарадњу, а који ће нам помоћи у сваком облику и у самој организацији,“ поручују из Боксерског савеза Републике Српске.