Кинеска нова година: У знаку бивола :: Semberija INFO ::

 

Кинеска нова година: У знаку бивола


Према Кинеском лунарном календару сутра, у петак, 12. фебруара, почеће Кинеска нова година која ће трајати до 31. јануара 2022. године и биће у знаку бивола. Према кинеском хороскопу, година бивола ће бити година у којој ће многи доћи до важних сазнања и одлука, а посебно ће бити добра година за све оне који су навикли вриједно да раде, док ће они који су навикли да ,,играју на срећу" морати поприлично да се помуче.

Биво је други знак кинеског зодијака, а 2021. година ће бити у знаку металног бивола који је симбол вриједног рада и систематичности.

Знакови кинеског зодијака се смјењују на сваких 12 година, па су сви они који су рођени: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997. и 2009. године биволи у кинеском хороскопу.

Претходна година, која је била у знаку пацова, била је једна од година коју би сви најрадије жељели да забораве. Оно што према кинеском хороскопу може да пружи охрабрење у 2021. години јесте то да се година бивола сматра годином опоравка, а то је свакако нешто што је након године пандемије, итекако, потребно.

Година бивола је одлична за обнављање и покретање нових послова. У њој треба правити дугорочне планове и систематично приступати сваком задатку. С обзиром на то да највероватније слиједи највећа економска криза још од Свјетске економске кризе из 2008. године, треба бити опрезан са новцем, а то савјетује и кинески хороскоп.
У години бивола новац треба чувати за тзв. ,,гладне године".

Кинези сматрају да је година металног бивола одлична за међуљудске односе и планирање породице. Ово је идеална година за све оне који размишљају о уласку у брак и проширењу породице.

Свака кинеска година, осим животиње, има и неки од елемената /метал, вода, дрво, ватра и земља/. Пошто је 2021. година металног бивола, сматра се да би сви требало са собом стално да носе нешто метално. Осим тога, пожељне боје су бијела, зелена и жута, које према фенг шуију доносе срећу.

Семберија инфо / Агенције