Бишћани из освете претукли тројицу миграната :: Semberija INFO ::

 

Бишћани из освете претукли тројицу миграната


БИХАЋ - Припадници полиције Унско-санског кантона проводе истрагу око физичког напада на групу миграната из Пакистана који се, како је потврдио Але Шиљдедић за "Независне", догодио у протекли уторак.

Према његовим ријечима, полиција је тог дана око 14 сати добила дојаву из Дома здравља у Бихаћу да су примљена двојица миграната с тежим повредама које су им нанесене по глави и тијелу.

"Ради се о лицима старости 17 и 26 година, а недуго потом још један мигрант из Пакистана је затражио љекарску помоћ, такођер с тежим тјелесним повредама. Након што им је указана прва помоћ, упућени су у Кантоналну болницу у Бихаћу", потврдио је Шиљдедић. Он је додао како се након тога појавио и снимак догађаја који је објављен на друштвеним мрежама, те да ће то послужити полицији да идентификује актере овога случаја. Према његовим ријечима, у досадашњем току истраге приведен је 25-годишњи Бишћанин и од њега је узета изјава, док се још трага и утврђује идентитет осталих судионика.

"На основу објављеног снимка покушавамо утврдити идентитет осталих особа, а према информацијама којима полиција тренутно располаже, ово би могло бити везано за дешавања од прије неколико дана када је дошло до туче између неколико миграната и грађана, када је један Бишћанин задобио тешке тјелесне повреде", рекао је Шиљдедић.

Он није искључио могућност да се можда ради о освети. Иначе, на поменутом снимку који је објављен на друштвеним мрежама је више особа које ударају мигранте те им упућују пријетње на нашем и енглеском језику.

Подсјетимо, у протекли понедјељак мјештани бихаћког насеља Заложје сукобили су се рано изјутра с групом миграната, а у овоме сукобу  тешко је повријеђен 24-годишњак из Бихаћа, који је пребачен у Центар ургентне медицине у Кантоналну болницу у Бихаћу. Према незваничним информацијама, до сукоба је дошло због тога што је група миграната виком и буком нарушавала јавни ред и мир. Физички сукоби између мјештана Бихаћа и миграната све су чешћи, а почетком јануара, такођер у сукобу с мигрантима, један Бишћанин је убоден ножем. Ипак у полицији УСК сматрају како је безбједоносна ситуација и даље под контролом.

Независне новине