Тегелтија: Обезбијеђен новац за изборе у Добоју и Сребреници :: Semberija INFO ::

 

Тегелтија: Обезбијеђен новац за изборе у Добоју и Сребреници


САРАЈЕВО - Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је Срни да је сасвим сигурно да су финасијска средства за одржавање избора у Добоју и Сребреници обезбијеђена, те позвао представнике ЦИК-а БиХ да и званично о томе затраже потврду од Министарства финансија и трезора у Савјету министара чиме би била избјегнута било каква медијска спекулација.

"Поново јасно истичем да одржавање поновљених локалних избора на појединим бирачким мјестима у Добоју и Сребреници не зависи од Савјета министара јер средства за одржавање поновљених избора постоје и позивам ЦИК да изборе проведе у законом предвиђеном року, као и да престане са стварањем осјећаја неизвјесности код грађана ових локалних заједница", нагласио је Тегелтија.

ЦИК БиХ поново је поставио питање финансирања одржавања поновљених избора на поједим бирачким мјестима у Добоју и Сребреници.

Локални избори у Сребреници и Добоју биће поновљени 21. фебруара.

ЦИК БиХ је 21. јануара донио одлуке о поништавању избора на 26 редовних бирачких мјеста и два бирачка мјеста у одсуству за ниво начелника и Скупштине општине Сребреница, те поништавању избора на 89 редовних бирачких мјеста за ниво градоначелника и Скупштине града Добоја.

Срна / Независне