Селаковић: Будите поносни на оно што сте створили :: Semberija INFO ::

 

Селаковић: Будите поносни на оно што сте створили


Српски народ у Републици Српској треба да буде поносан на оно што је створио, изјавио је министар спољних послова Србије Никола Селаковић на Свечаној академији поводом Дана Републике Српске.

Селаковић је нагласио да Српску може да разграђује и разводњава само онај који је и стварао јер она је историјски и политички чинилац и непромјењива чињеница.

Врховни интерес српског народа у времену пред нама јесте, каже Селаковић, борба за очување мира и стабилности.

- Мир и стабилност морају да буду наш национални пројекат и наша национална грађевина, а Србија и Република Српска у том настојању морају да буду јединствене чак и онда када се у тој борби суочавају са онима којима ти циљеви нису приоритетни - поручио је Селаковић.

Селаковић је нагласио да је српски народ један и у вриједносном смислу недјељив. Везује нас наш језик, култура, историја и традиција, наше Светосавље, наша херојска прошлост и заједничка етика, наша љубав према слободи и нашој црвено - плаво - бијелој застави.

Србија воли, поштује и подржава Републику Српску и на то је обавезује не само убједљива већина мишљења грађана Србије већ и међународно право - Дејтонски мировни споразум, поручио је Селаковић.

- Нека Србија и Република Српска наставе да живе у слози и љубави и нека се између нас никада нико више не дрзне да поставља баријере и препреке тамо гдје треба да стоје мостови и испружене братске руке – рекао је Селаковић.

Глас Српске