Владика Фотије: Срби су велики народ који даје велике људе :: Semberija INFO ::

 

Владика Фотије: Срби су велики народ који даје велике људе


БИЈЕЉИНА - Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије поручио је на Божићном уранку у Саборном храму у Бијељини да су Срби велики народ који даје велике људе и пожелио да сви српски православни градови буду Богом благословени и да иду путем добра, мира, напретка и љубави Божије.

“Срби су велики народ, страдални, мученички, прогањани народ, трпимо неправде кроз историју, али велики смо по томе што имамо Божић, Светога Саву, све наше светитеље који се у небеској Србији моле Богу за нас, што имамо велике људе у нашем народу, учитеље, утјешитеље, научнике, филозофе, људе из медицине, спортисте”, истакао је владика Фотије у бесједи.


Према његовим ријечима, величину српског народа показују и Храм Светог Саве, Хиландар, свака саборна црква и манастири, али и свака кућа српска, православна.

“Велики смо, јер великога прослављамо, рођење Христово, а велики је онај народ који даје велике људе, на првом мјесту светитеље Божије који нам показују пут спасења који пролази сваки велики народ и сваки човјек у личном животу”, навео је епископ Фотије.

Он је истакао да Срби треба да буду поносни на то, без обзира на велика страдања која народ има кроз историју.

Владика Фотије се у бесједи осврнуо и на пандемију вируса корона, називајући ову болест искушењем које разара људе и не да човјеку да дође до даха, али је изразио увјерење да ће је људи побиједити, сви заједно.

Божићном уранку у Бијељини присуствовали су бројни вјерници.

​Срна / Глас Српске