Бијељина: РАДНО ВРИЈЕМЕ јавних и приватних предузећа током НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА и за 9. ЈАНУАР :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: РАДНО ВРИЈЕМЕ јавних и приватних предузећа током НОВОГОДИШЊИХ ПРАЗНИКА и за 9. ЈАНУАР


Фото - Бијељина данас
Први дан Нове године, 1. јануар, нерадни је дан, а ради задовољења неопходних потреба грађана за комуналним, здравственим и другим услугама, у Бијељини су дужни да раде ватрогасна јединица, здравствене установе и предузећа за снабдијевање водом, електричном енергијом и за превоз путника.

Другог дана празника 2. јануара на подручју града Бијељина могу да раде објекти у трговинској и занатско-предузетничкој дјелатности и продајна мјеста "Лутрије Републике Српске" Бањалука најдуже до 13.00 часова.

Предузећа, установе и организације обавезни су да организују и обезбиједе рад и дежурства у обиму који задовољава функционисање њихове основне дјелатности, потребне за пружање услуга грађанима за вријеме трајања републичких празника, наводи се у одлуци градоначелника Бијељине Љубише Петровића.



Предузећа, установе и организације које у својим редовним активностима имају организован рад за нерадне дане, нису обавезни да утврђују повећан обим рада и дежурства.

Апотеке, продавнице погребне опреме и ветеринарске амбуланте могу радити редовно радно вријеме за вријеме трајања републичких празника.

Угоститељским објектима, драгсторима и приређивачима игара на срећу одобрава се обављање регистроване дјелатности у радном времену прописаном Наредбом о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона на подручју града Бијељина.

Привредни субјекти који се баве производном дјелатношћу, а обављају процесну производњу, могу да раде у времену који захтијева процес рада, истиче се у одлуци.

Срна / Град Бијељина