Данас блокада терминала у Бијељини и Градишци :: Semberija INFO ::

 

Данас блокада терминала у Бијељини и Градишци


Удружења пољопривредника РС и ФБиХ данас ће блокирати царинске терминале у Градишци и Бијељини како би указали на потребу да се заштити домаћа производња. Траже и оставку министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца.

Пољопривредници су упутили захтјев према надлежним институцијама БиХ за заштиту домаће производње, јер су, како наводе, незадовољни прекомјерним увозом пољопривредно-прехрамбених производа.

- Наши захтјеви су јасни - заштита домаће производње, увођење прелевмана и царина и смјена министра спољне трговине и економских односа БиХ Сташе Кошарца - изјавио је Саво Бакајлић, предсједник Удружења пољопривредника села Семберије и Мајевице, гостујући у Дневнику 2 БН ТВ. Бакајлић је рекао да је Организациони одбор донио одлуку да се блокирају два гранична терминала, терминал са прелаза Рача и Павловића мост који је у Дворовима, а и да се блокира терминал у Градишци.

- Ми смо се обраћали свим ресорним министарствима и министру Кошарцу, али они до сада нису ништа учинили да заштите домаћег произвођача. Они имају потпуно другачији став од нас, хоће да нас што више разједине, да нас посвађају да би могли да с нама манипулишу. Овдје је све јасно, увознички лоби ради у спрези са политиком", каже Бакајлић. Он је истакао да поједини пољопривредници, ако не дође до рјешења, траже да се блокирају сви гранични прелази.

БНТВ / Бијељина данас