Новац планиран за дочек Нове године у Сарајеву биће преусмјерен за вакцине :: Semberija INFO ::

 

Новац планиран за дочек Нове године у Сарајеву биће преусмјерен за вакцине


САРАЈЕВО - С обзиром на то да је пандемија пореметила планове и да ће ове године Сарајево бити без икакве свечаности и ватромета, из Градске управе су казали да ће 30.000 КМ предвиђених за овогодишњи дочек Нове године бити преусмјерена за набавку вакцина против короне.

Наиме, било је планирано да ове године осим ватромета, у Сарајеву буде одржан и онлине концерт, али су све те активности одгођене због пандемије.

"Град Сарајево ће средства предвиђена за дочек Нове 2021. године преусмјерити за набавку вакцина за бх. становништво против вируса корона. Најбитнији су нам наши грађани, њихово здравље и сигурност. До доласка вакцине, сви се и даље морамо понашати одговорно и придржавати епидемиолошких мјера", навели су, преноси портал Кликс (Klix.ba).

Позвали су на стрпљивост, одговорност и бригу о себи и другима те да новогодишњу ноћ сви грађани проведу у кругу најуже породице како би наредна година свима била много боља, љепша и здравија.

Једина традиција која ће остати и ове године је та да ће градоначелник Абдулах Скака током новогодишње ноћи посјетити све службе које раде (ватрогасци, полиција, Хитна помоћ) уз поштивање епидемиолошких мјера.

Даривање прве бебе рођене иза поноћи неће бити ту ноћ због полицијског сата, већ наредног дана.

​Независне новине