Станивуковић: Дипломе свих запослених у Градској управи биће објављене :: Semberija INFO ::

 

Станивуковић: Дипломе свих запослених у Градској управи биће објављене


БАЊАЛУКА - Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић донио је у петак одлуку да ће Градска управа бити прва јавна установа која ће на званичној веб-страници објавити имена и презимена свих запослених и увид у њихове дипломе.

Станивуковић је већ првог дана по преузимању дужности градоначелника донио неколико нових одлука које се тичу рада у Градској управи.

Станивуковић је у четвртак преузео дужност првог човјека града на Врбасу од Игора Радојичића. Он је након преузимања дужности истакао да ће Градска управа отворити своја врата за све грађане.

"Наложио сам да ми се по хитном поступку доставе имена и презимена свих запослених у Градској управи, уз нагласак на податке о њиховим дипломама", казао је Станивуковић.

Додао је да се на томе увелико ради, те да ће ови подаци у четвртак угледати свјетлост дана.

"Донио сам и наредбу о обиљеживања свих службених аутомобила како би се у сваком тренутку могла уочити аута која су у служби града и зауставила даља злоупотреба", казао је Станивуковић, који је након примопредаје дужности у четвртак већ донио прву наредбу у вези са службеним аутомобилима.

Он је тада казао да је спреман нови правилник о употреби службених возила, те да ће нека од ових возила, која коштају и до 100.000 КМ, продати.

"Сви кључеви службених аутомобила, на мој захтјев, враћени су у просторије Кабинета. Нико више нема право да користи службене аутомобиле у приватне сврхе, као што је то до сада био случај", рекао је Станивуковић.

Он је тада додао да се службени аутомобили неће моћи користити у личне сврхе.

"Око 70 одсто службених аутомобила годинама није било на паркингу испред Градске управе након радног времена", навео је Станивуковић.

Истакао је да ће у четвртак грађанима на располагању бити и нова опција путем које ће моћи да пријаве несавјесне службенике Градске управе.

"Грађани ће моћи пријавити било ког службеника који је у раду и контаку са њима покушао да узме марку вишка од оне која му припада за посао који обавља", навео је Станивуковић.

Додао је да је у фази израде и нови правилник о платама запослених, који ће смањити број многих, како он наводи, измишљених позиција савјетника и координатора и направити велике уштеде у буџету.

Станивуковић је у петак честитао бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству и свим вјерницима Божић.

Станивуковић је са бискупом Комарицом разговарао о међусобној сарадњи између Бискупије и града, важним пројектима са једном од најважнијих хуманитарних организација "Каритас" (Caritas), а бискуп Комарица је Станивуковићу указао на неке од проблема који се тичу неријешених имовинско-правних питања која су веома важна за град.

Станивуковић је рекао да ће подржати све добре пројекте које на подручју града спроводи "Каритас", те је изразио опредјељење да град у наредном периоду пружи подршку како "Царитасу", тако и хуманитарним организацијама "Мерхамет" и Црвени крст.

Независне новине