Бајден бира калифорнијског тужиоца за новог министра здравља :: Semberija INFO ::

 

Бајден бира калифорнијског тужиоца за новог министра здравља


Изабрани амерички предсједник Џо Бајден намјерава поставити калифорнијског главног тужиоца Хавијера Бесеру за министра здравља и тако му дати кључну улогу у борби с пандемијом корона вируса. 

Бивши конгресмен Бесера водиће америчко министарство здравља које се бори с поновним избијањем корона вируса, рекордним бројем заражених и дневним бројем умрлих који посљедњих дана прелази бројку од двије хиљаде, те се припрема за вакцинисање нације. 

Одабир Бесере, 62-годишњег Латиноамериканца, на чело министарства здравства, усалиједио је након притисака на Бајдена да у свој избор за челне људе унесе више различитости.

До сада је у САД-у од заразе корона вирусом умрло више од 281 хиљада људи. Бајден је прошле седмице именовао најистакнутије чланове свог здравственог тима за борбу против пандемије, а пуни састав тима требао би бити познат ове седмице.

Подршка јавности Бајдену порасла је на 55 одсто, док је подршка јавности Доналду Трампу пала на 42 одсто.

Бајденов тренутни рејтинг највиши је од фебруара 2019. године, два мјесеца прије него што је прогласио кандидатуру за предсједника, када је износио 56 одсто.

Трампова популарност заостаје за највишим рејтингом током његовог мандата, 49 посто у априлу, током почетних фаза пандемије корона вируса.

Према овим подацима, преноси Тањуг, Бајден је популарнији него што је Трамп био у било ком тренутку откако је почео са кандидатуром за предсједника у јуну 2015. године.

Трамп никада није прешао 50 одсто ни у једној анкети уживо.

Semberija info