Бијељина: Мало топлије, могућа слаба киша :: Semberija INFO ::

 

Бијељина: Мало топлије, могућа слаба киша


У Републици Српској облачно с мјестимичном кишом и пролазном леденом кишом на западу. Обилније падавине од југозапада до југа. Највише сувог времена у Подрињу и Семберији. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 0, највиша дневна температура ваздуха до 8 степени.

Јутро у већини крајева потпуно облачно. Од запада преко југозапада до југа уз кишу, која ће бити умјерена и у постепеном појачању. Током дана и послеподнева облачно у свим предјелима, с мјестимичном и повременом кишом, у Херцеговини јачом и обилнијом (40 до 60 л/м²). Тамо ће постојати услови и за грмљавину.

Најмање падавина на истоку и сјевероистоку, гдје ће само повремено бити слабе кише али и периода сувог времена. Постепен престанак падавина у ноћи на петак. Вјетар у јужној половини земље умјерен до јак јужни, на сјеверу претежно источних и југоисточних смјерова, до умјерен.

Током дана у планинском појасу јак, на моменте и врло јак јужни. Минимална температура од -3°Ц до 0°Ц на западу и у планинама, у осталим предјелима од 2°Ц до 5°Ц, на југу до 8°Ц. Највиша дневна температура од -1°Ц до 3°Ц на крајњем западу и планинама тог региона, у већини предјела од 3°Ц до 8°Ц, на југу Херцеговине и уз ријеку Дрину до 12°Ц.

​РХМЗРС