ШАМАЦ: ПАРАСТОС У ОБУДОВЦУ И ДОЊОЈ СЛАТИНИ :: Semberija INFO ::

 

ШАМАЦ: ПАРАСТОС У ОБУДОВЦУ И ДОЊОЈ СЛАТИНИ


Foto: Srna
У Обудовцу код Шамца данас је служен парастос за 44 погинула борца и 33 цивилне жртве Одбрамбено-отаџбинског рата из овог мјеста.

Предсједник Борачке организације општине Шамац Радован Зорановић рекао је да погинули борци не смију бити заборављени и да су се и данас окупили да поруче да без њихове жртве не би било Републике Српске.

Цвијеће на спомен-обиљежје положиле су породице погинулих бораца, представници општинске и мјесне Борачке оранизације, те локалне власти.

Парастос у Доњој Слатини

У Доњој Слатини код Шамца данас је служен помен за 10 српских бораца из овог мјеста који су погинули у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, једном цивилу и једном несталом лицу.
 
Погинулима су прислужене свијеће, а потом су чланови њихових породица, представици локалне власти, мјесне и општинске Борачке организације положили цвијеће.

Предсједник општинске Борачке организације Радован Зорановић рекао је да почаст својим саборцима одају традиционално једном годишње.

- Они су створили Републику Српску и наша је дужност и обавеза је да их се сјећамо и поштујемо њихова дјела - рекао је Зорановић.
 
(СРНА)