Званичници честитали крсну славу БОРС-а: Борци одиграли одлучујућу улогу у одбрани Српске :: Semberija INFO ::

 

Званичници честитали крсну славу БОРС-а: Борци одиграли одлучујућу улогу у одбрани Српске


БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је крсну славу - Митровдан предсједнику Борачке организације Републике Српске (БОРС) Миломиру Савчићу и њеним члановима и нагласила да је то прилика за подсјећање на херојске борбе бораца који су одиграли одлучујућу улогу у одбрани и очувању Српске.

- У име грађана Српске и своје име, Вама, свим борцима Српске и породицама погинулих и несталих бораца упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Митровдана - крсне славе Борачке организације - навела је Цвијановићева у честитки.

Она је истакла да је обиљежавање крсне славе БОРС-а прилика да се са неизмјерном захвалношћу и посебним пијететом подсјетимо на херојске борбе бораца који су, вођени часним циљевима и несебичном храброшћу, бранећи право на живот и слободу српског народа, одиграли одлучујућу улогу у одбрани и очувању Српске.

 - Њихова жртва све нас обавезује, али и опомиње да нема важнијег задатка од оног да чувамо тешко стечену слободу, чувамо, јачамо и унапређујемо Републику Српску и њене институције - наводи се у честитки предсједника Српске.

У свим општинама и градовима Републике Српске сутра ће бити обиљежена слава Борачке организације Српске - Митровдан.

Додик: Страдање бораца за РС никада не смије бити заборављено

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је Борачкој организацији, свим борцима, ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца крсну славу - Митровдан, истичући да је њихова улога у стварању и очувању Републике Српске немјерљива, због чега им друштво дугује вјечну захвалност и поштовање.

 - Свим борцима Републике Српске желим да одам признање за највеће заслуге у одбрани Републике Српске и интереса српског народа у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Ово је прилика да се сјетимо и одамо признање и захвалност свим херојима који су за Републику Српску дали животе и да укажемо на важност и значај побољшања материјалног статуса бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида - истакао је Додик.

Он је нагласио да сви ми у Републици Српској имамо част и одговорност, али и обавезу да чувамо тековине Одбрамбено-отаџбинског рата и да се с дубоким поштовањем сјећамо бораца који су дали животе да бисмо ми данас живјели у миру и слободи у својој Републици, саопштено је из кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

 - Страдања и жртве које су борци поднијели у Одбрамбено-отаџбинском рату никада не смију бити заборављене - поручио је Додик.

Вишковић:Сачували слободу нашег народа

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, поводом крсне славе БОРС-а, упутио је честитку предсједнику Савчићу и свим члановима ове организације.

 - На данашњи дан се са поносом сјећамо наших хероја, одајемо им поштовање и неизмјерну захвалност јер су они својим јунаштвом сачували слободу нашег народа и Републику Српску. Њихова храброст, неустрашивост и жртва са којом су бранили своју отаџбину никада не смије бити заборављена - навео је Вишковић.

Према његовим ријечима, унапређење положаја породица наших војника и њихових сабораца остаје приоритет Владе Републике Српске.

- Поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске – Митровдана, у име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем најискреније честитке Вама, свим борцима Републике Српске и породицама погинулих и несталих бораца - наводи се у честитки Вишковића.

Милуновић: Жртву бораца Српска никан неће заборавити

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић честитао је Митровдан БОРС-у и поручио да Република Српска никада неће заборавити жртву коју су борци и њихове породице поднијели у току одбрамбено-отаџбинског рата.

- Њихов допринос у одбрани и очувању Српске, као јединог гаранта опстанка српског народа на овим просторима је немјерљив. С дубоким поштовањем сјећамо се и одајемо признање борцима који су дали живот за одбрану наших огњишта и слободу коју данас имамо - навео је Милуновић у честитки предсједнику и свим члановима БОРС-а.

Он је нагласио да Министарство рада и борачко-инвалидске заштите и БОРС, као организација од посебног интереса, дуго година сарађују на добрим и партнерским основама и успјешно су реализовали бројне пројекте на унапређењу статуса, права и материјалног положаја борачких категорија.

- Сигуран сам да ће наша сарадња убудуће бити још боља и квалитетнија у корист категорија које представљамо - навео је Милуновић.

Милуновић је додао да ће Влада Српске и даље снажно радити на томе да, у оквиру економских могућности Републике, борци Српске живе достојанственије. - Желим да крсну славу, коју дочекујемо у сложеним епидемиолошким условима, проведете у добром здрављу и расположењу - поручио је Милуновић.

Глас Српске