Лишена слободе лица која су покушала да запале бензинску пумпу у Бијељини :: Semberija INFO ::

 

Лишена слободе лица која су покушала да запале бензинску пумпу у Бијељини


Полицијска станица Бијељина, 20.10.2020. године  око 19,30 часова од стране власника угоститељског објекта  у Љељенчи, запримила је пријаву, да је исти физички нападнут у објекту од стране НН мушког лица, те да му је оштећен инвентар објекта од стране тог и још једног НН мушког лица.
 
На лице мјеста изашла је патрола полиције која је потврдила наводе пријаве, док је пријавитељ упућен на медицински предглед о чијем се степену повреда дежурни љекар није изјаснио.
 
Убрзо након тога Полицијска станица Бијељина, заприма  пријаву да су на бензинској пумпи у мјесту Љељенча, дошла два мушка лица која су узела цријево од плина, који су  почели да пуштају, уз пријетње да ће да запале бензинску пумпу. Од стране радника пумпе лица су и савладана и задржана до доласка патроле полиције.
Припадници Полицијске станице Бијељина утврдили су да се ради о лицу  А.А. као и малољетнику из Бијељине.
Наведена лицу су  цријевом за точење плина  пријетили да ће да запале бензинску пумпу, те су том приликом оштетили и  инвентар пумпе, а затим пријетили и физички напали раднике пумпе.
 
Алкотестирањем лица, утврђено је да лице А.А. има 1,74 г/кг алкохола у организму, док је код малољетника утврђена концентрација од 1,26 г/кг алкохола у организму.
 
Од стране полицијских службеника лице А.А. и малољетно лице из Бијељине су лишен слободе. Против малољетника поступано је у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку.
 
Против оба лица следе извјештаји Окружном јавном тужилаштву у Бијељини  због почињених кривичних дјела '' Изазивање опште опасности '', '' Угрожавање сигурности'', '' Тјелесна повреда''  и  '' Оштећење и одузимање туђе ствари''.

ПОРТПАРОЛ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ

Александра Марић