Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље тешка :: Semberija INFO ::

 

Епидемиолошка ситуација у Бијељини и даље тешка


Вирусом корона у Бијељини тренутно је заражено 86 особа, рекла је в.д. директор Дома здравља Данијела Ђукин. 

Она је рекла да је у протекла 24 часа на подручју Града Бијељина регистровано осам нових случајева и да је евидентиран пораст заражених међу дјецом школског узраста. Ђукинова је апеловала на све грађане да сада више него икада буду одговорни, да примјењују мјере личне заштите и да воде рачуна о личној хигијени. 

Осим о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Бијељини, др Ђукин је данас на конференцији за новинаре у Дому здравља говорила о бесплатним превентивним прегледима становништа, којих је до сада обављено 1282. Такође, обављено је и 98 едукација у три радионице за дијабетичаре, 128 жена се одазвало бесплатном гинеколошком прегледу, а на терену и у централном објекту обављено је 77 мамографија. Ђукинова је најавила наставак спровођења акције бесплатних прегледа породичног љекара, гинеколога, као и бесплатних мамографских прегледа. 

„Бесплатне превентивне прегледе ћемо вршити све док сви заинтересовани грађани не буду прегледани, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не. Ове седмице превентивни прегледи ће се обављати у Великој Обарској, Батковићу, Бродцу и у Трњацима, а мамографија ће бити у четвртак у Доњем Црњелову и у суботу у централном објекту“, рекла је Ђукинова.

Др Ђукин искористила је прилику да најави сутрашњу посјету Славка Бојића, директора фирме „MMSCODE“, који је имплементатор пројекта Интегрисаног здравственог информационог система (ИЗИС), а  пројекат носи назив „Потпуна примјена ИЗИС-а“. Ђукинова је са поносом истакла да је Дом здравља Бијељина званично од 17. октобра прешао у потпуности на електронски систем ИЗИС-а.

​Семберија инфо - Љ.Божић