ШАРОВИЋ: ИЗВЈЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА БИХ НИКАД ГОРИ :: Semberija INFO ::

 

ШАРОВИЋ: ИЗВЈЕШТАЈ ЕВРОПСКЕ КОМИСИЈЕ ЗА БИХ НИКАД ГОРИ


Извјештај Европске комисије о напретку за БиХ је најгори икад објављен, изразито негативан и први пут саопштен на јасан и озбиљан начин. Захтјеви за смјену или изгласавање неповјерења овог сазива Савјета министара биће све чешћи и све снажнији, посебно након навршавања годину дана од његовог формирања. Овај Савјет министара није оправдао очекивања, лоше је радио и нема никакве значајније резултате – истакао је Мирко Шаровић, предсједник СДС.
 
„Босна и Херцеговина својим реформским назадовањем вуче цијели регион уназад и коначно је дошло вријеме да се то након овог Извјештаја каже гласно и упре прстом у главне кривце.  То је прије свега актуелни Савјет министара БиХ, али и парламентарна већина која није показла неопходну способност, амбицију, али и знање и вољу да мијења приоритете и земљу поведе напријед“ – нагласио је Шаровић. 
 
Он је казао да је обећани пакет помоћи региону од преко три милијарде еура, од тога БиХ 250 милиона еура важан, али изразио сумњу да ће бити брзо доступан и искористив за Босну и Херцеговину због дубоког неслагања и политичких јазова, кључних страначких актера.
 
Предсједник СДС-а је нагласио да је све подложно промјенама ако се правилно и у потпуности усмјери и артикулише народна воља и опште незадовољство стањем у земљи и побиједи укоријењена малодушност у друштву.
 
„Избори у Црној Гори показали су да оно што је до јуче изгледало немогуће, сада могуће. Да ли се талас промјена из Црне Горе може прелити код нас зависи од многих околности, прије свега снаге и организације оних који предводе промјене“ – казао је Шаровић и додао:
 
„Таква воља по мени постоји и у Републици Српској, само је треба пробудити јер стање у Српској, а посебно економско, није било никада горе. Задовољних постојећим је врло мало и из тих разлога мој одговор је – ДА! Промјене су могуће и неопходне!“ – закључио је Шаровић.

(СДС РС)