Пореска управа Републике Српске: Објављен списак пословних субјеката који су добили помоћ Владе РС :: Semberija INFO ::

 

Пореска управа Републике Српске: Објављен списак пословних субјеката који су добили помоћ Владе РС


Пореска управа Републике Српске објавила је данас на својој званичној интернет страници преглед пословних субјеката којима је мјерама Владе РС одобрена помоћ ради ублажавања економских посљедица усљед панмдемије вируса корона.

Списак тих пословних субјеката објављен је на почетној страни интернет странице www.poreskaupravars.org, у секцији Инфо-COVID 19. Спискови пословних субјеката који су објављени подјељени су у два дијела, на начин да се на једном списку налазе пословни субјекти којима је у помоћ одобрена у складу са Уредбом са законском снагом о пореским мјерама за ублажавање економских посљедица насталих усљед болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 по којој је правним лицима и предузетницима који су испуњавали услове одобрена уплата пореза и доприноса за март 2020. године, исплата најниже плате за април и уплате доприноса на ту најнижу плату, као и за уплату пореза и доприноса или најниже плате за мај 2020. године у зависности од дужине трајања забране обављања дјелатности у мају 2020. године.

Други дио списка односи се на пословне субјекте којима је помоћ Владе РС одобрена у складу са Уредбом о додјели средстава пословним субјектима и предузетницима ради санирања посљедица пандемије вируса корона за април 2020. године, а по којој су право на помоћ имали пословни субјекти и предузетници који су дјелимично престали са радом или имали смањен обим пословања због болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2.

Пореска управа Републике Српске