БИЈЕЉИНА: ПРОМЈЕНЉИВО ОБЛАЧНО :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРОМЈЕНЉИВО ОБЛАЧНО


У Републици Српској преовладаваће промјењљиво облачно уз лабилизација атмосфере те локане пљускове и грмљавину, чешће и израженије у јужној половини земље. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 15, највиша дневна температура ваздуха до 26 степени.

Јутро промјењљиво до претежно облачно, још понегдје са заостатком од ноћних падавина, углавном од централних предјела на исток и сјевероситок, те на југу. Услови за маглу само локално понегдје у котлинским предјелима.
 
Током пријеподнева и око поднева на сјеверу већином суво, те сунчано и са сунчаним интервалима. У јужној половини земље и централном планинском појасу промјењљиво облачно са појавом повремене кише, пљускова, а касније и грмљавина, углавном у јужној половини земље и на западу.
 
Послеподне раслојавање облачности од сјеверозапада, запада и сјевера, гдје ће послеподне бити сунчаније док ће од централних предјела на исток и југ бити облачно с нестабилностима.
 
Према вечери и у ноћи смањење облачности у већини предјела, осим југа гдје остаје промјењљиво до претежно облачно, и даље уз могућност по којег пљуска.
 
Вјетар углавном слаб до умјерен јужни и југозападни, током дана у централном планинском појасу појачан.
 
Минимална температура од 11°Ц до 16°Ц, на југу до 18°Ц, у планинама од 8°Ц.
 
Максимална дневна температура од 24°Ц до 29°Ц, у планинама од 20°Ц, на сјевероистоку и до 31°Ц.

(Бијељина Данас / РХМЗРС)