БИЈЕЉИНА: ПРОМЈЕНЉИВО И ТОПЛО ВРИЈЕМЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: ПРОМЈЕНЉИВО И ТОПЛО ВРИЈЕМЕ


У Републици Српској преовладаваће сунчано или са сунчаним интервалима и знатно топлије. Послеподне лабилизација атмосфере уз локане пљускове и грмљавину, углавном у централном планинском појасу и Крајини. У Бијељини је у 7,00 часова измјерено 12, највиша дневна температура ваздуха до 28 степени.

Јутро ће бити промјењљиво облачно, једино претежно ведро или са малом до умјерном облачношћу у сјеверној половини земље. Облачно у јужној половини земље, гдје ће постојати услови пред јутро и ујутро за пролазне пљускове, будући да ће се линија нестабилности налазити у Јадрану.

Током дана сунчано и са сунчаним интервалима и топло, посебно у сјеверној половини земље, уз раст облака нестабилности, који ће доносити мјестимичну кишу, пљускове и грмљавину прво и чешће, на југоистоку, југу и југозападу. Област с повременим падавинама ће се дјелимично проширити на централне, сјеверозападне, сјеверне и сјевероисточне крајеве, а према вечери када у тим крајевима дође до престанка падавина и раслојавања облака, поново с пљусковима на југу.

Вјетар углавном слаб и промјењљив,  током дана умјерен јужни и југоисточни.

Минимална температура од 11°Ц до 16°Ц, на југу до 18°Ц, у планинама од 8°Ц.

Максимална дневна температура од 24°Ц до 29°Ц, у планинама од 20°Ц, на сјевероистоку и до 31°Ц.

(Бијељина Данас / РХМЗРС)